appearin1

KISS – keep IT simple…

Videosamtale kan for mange være et herk. Installere plugins, programtillegg, lydkortet fungerer ikke, den du skal snakke med har maskinvare som ikke støttes. Lista kan fort bli enormt lang over ting som er irriterende med videosamtaler. Og som vi alltid messer om i BetaTrondheim, løsninger må være enkle, dingseuavhengig og bare fungere. Vi har jo en jobb vi skal gjøre!

Nå har vi i BetaTrondheim kommet over en videosamtaleløsning som ikke krever noen form for installasjon, du trenger ingen brukernavn og passord, og det virker på tvers av alle dingser og duppeditter. Denne løsningen kalles appear.in.   (Nå skal det sies at vi i Trondheim kommune har en veldig gammel versjon av IE, denne løsningen ble ikke støttet av Appear. Men vi har prøvd løsningen på smarttelefon, nettbrett, Chrome, Safari, Firefox og nyere IE. Alle løsningene fungerte. På Android fungerte løsningen i telefonens nettleser, på Iphone måtte vi inn med Appear sin app. Denne er gratis, og kommer opp som forslag når du vil inn i et rom).

appearin1

Å sette opp denne løsningen er gjort på 20 sekunder. Man går til Appear sin hjemmeside, lager seg et navn på videosamtalerommet, og appear lager en nettadresse som blir unik for din videosamtale. Rommet får da adressen appear.in/»rommet». Dette rommet kan man også ta eierskap over og passordbeskytte slik at samme url kan igjenbrukes gang etter gang. Kommer det ukjente inn, er det lett å sparke dem ut. Når man fører markøren over vinduet på de som kommer inn får man som eier av rommet to valg, fullskjerm eller å kaste ut folk.

2014-06-28

Vi har blant annet sikret oss adressen appear.in/betatrondheim. Denne kommer vi nå til å teste litt fremover. Blant annet tenker vi å holde «åpent rom», der vi har drop-in kurs/samtaler på nettet. Vi sprer bare denne lenken (intranett eller Yammer) så kan alle som vil prate med oss i BetaTrondheim bare klikke på lenken og ta et videomøte med oss. Ikke noe hokus pokus der altså. Jeg tror dette kan bli bra.

 

 

 

apearin2

Appear.in er norsk, og har sitt utspring i Telenor miljøet. Det synes vi er artig. Løsningen er utviklet av tre studenter, Johan Grönberg, Vegard Edvardsen og John Edvard Reiten. De har basert seg på åpen kildeprosjektet WebRTC, et rammeverk utviklet av Google som åpner for sanntids videokommunikasjons i nettleseren ved hjelp av enkle JavaScript-API-er.

Telenor-eide Comoyo har ikke bestemt seg for om nettjenesten fortsatt skal være gratis, men en så lenge er den det og løsningen ligger der tilgjengelig for alle som ønsker å bruke den. løsningen har nå brukere fra over 175 land, og dette uten at det har vært reklamert for tjenesten.

About Christian Bøhn

Opplæringsansvarlig, IT-tjenesten
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/c/a/betatrondheim.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

3 comments on “KISS – keep IT simple…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ikke vær en robot *