IMG_20140410_125914

Liten, smålekker, men litt slapp – Erfaringer med Samsung Chromebook så langt

Nå har vi hatt Chromebookene ei stund og vi har allerede gjort oss noen erfaringer. Skal prøve å gjøre rede for dem her.

Det er egentlig to ting vi tester i denne runden:

  1. Chrome OS
  2. Samsung Chromebook

For å starte med det siste, selve maskina, så er det ikke til å stikke under en stol at den kunne vært kjappere. Den funker, jeg får gjort det jeg skal, men det lægger litt for mye og den liker ikke at jeg har masse addons installert og faner oppe. Spesielt sliter den hvis jeg prøver meg på bilderedigering. Dette er som forventa, det er litt tynt med RAM og CPU på denne boksen.. Ellers er den helt grei. Småpen, litt plastikk-feel, men lekker nok til at den kan vises frem uten ironisk distanse. Vi er alle spente på neste generasjon Samsungs som er rett rundt hjørnet. Disse er mye bedre spekka. Dessverre mangler de nye 3G/4G, noe de absolutt burde hatt for vår bruk (vi har fri data på kommunale abonnement og dårlig med åpne nett). Ja, også hadde det vært nais med tafseskjerm.

ChromeOS er supert. Booter raskt, slår seg av raskt og jeg har det aller meste jeg trenger tilgjengelig rett i nettleseren. Det er bare det at kartet ikke stemmer helt med terrenget ennå. Jeg bruker ofte å si at «Skal vi jobbe annerledes, må vi jobbe annerledes» og det gjelder også her. Problemet er først og fremst e-post. Vi har ikke fått satt opp e-posten vår inn i Gapps ennå og sitter med webmail for Outlook. For å si det på nordmørsk: Ikkje bra! Dette er selvfølgelig ikke ChromeOS sin skyld, men det blir et problem for oss uansett. Webmailen vår er elendig i Chrome. Ikke får jeg sett alle uleste sortert i ei liste, ikke får jeg inn møteinnkallinger og kalenderen er grusom. Problem nummer to er at vi ikke har tilgang til lagringsområdet internt. Ligger fortsatt en del der som vi ikke har flytta opp i skyen. Alt er løsbart her, men vi har ikke løst det ennå.

Så veldig kort oppsummert: Chromebooken er topp, men litt slapp. ChromeOS er supert, men vi må skru litt på hvordan vi jobber for at det skal bli superdupert.

Ja også helt til slutt.. Det er litt flaut at HBONordic ikke funker når de bruker Widevine by Google for å streame. Og litt kårny at Google Music sin «last ned opplastingsprogrammet» prøver å dytte ut *.deb-filer:)

About Terje Vullum

Leder BetaTrondheim, IT-tjenesten
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/c/a/betatrondheim.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 comments on “Liten, smålekker, men litt slapp – Erfaringer med Samsung Chromebook så langt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ikke vær en robot *