Jente som spiser sukkerspinn

Sukkerspinn og tillit

Det er mye snakk om sukkerspinn om dagen. Mange bedrevitere mener bastant at det er både for mange lykkelige damer tilstede i sosiale medier og at de er for glade i å gi hverandre ros. Jeg liker ros, jeg liker damer og jeg liker sukkerspinn.

Fra spøk til alvor, hvorfor har det vært så mye støy rundt bruken av sosiale medier i det siste? Jeg tror det handler om endring av kultur, og kulturendring er farlige greier.  «Når jeg hører ordet kultur, avsikrer jeg min pistol» skrev Hanns Johst på 30-tallet. Inngrodd bedriftskultur er vanskelig å snu. “Slik har vi alltid gjort det” er en kultur som sitter i mange vegger. Å være tilstede i de sosiale mediene krever en kulturendring. Skal du jobbe annerledes må du jobbe annerledes. Det holder ikke bare å lage seg kontoer i de ulike mediene, du må være tilstede og gi av deg selv. Du må vise at det finnes mennesker bak de flotte firmalogoene. Om ikke blir du uinteressant.

Problemet tror jeg da ligger i at det er noen som har knekt koden, noen har endret kulturen, og lykkes med å vise frem menneskene. Ikke bare dressen. Mange av disse er damer. Det tror jeg ikke er tilfeldig. De kommuniserer gjerne på en annen og mer personlig måte en oss menn. Jeg bor sammen med tre damer og har et livslangt feltstudium gående. Jeg mener også å registrere at enkelte da i stedet for å se på hvorfor enkelte lykkes, forsøker å redusere det hele til å dreie seg om glatt selvskryt og smilefjes. Vel, da sier jeg bare lykke til i de sosiale kanalene. Du må klare å innse at folk er folk, også på sosiale medier.

Vi snakker mye om de sosiale mediene i BetaTrondheim, og vi har en liten tankerekke som vi liker å dele med de som er på kurs hos oss eller som vi foredrar for. Se på følgende figur.


kultur.jpg

Denne framstillingen skal vise hva som er viktig for bedriften og hva som er viktig for de som jobber i bedriften, altså folk. Bedriften og ledelsens interesser er slik man leser ut av denne figuren høyrevridd. Ledelsen vil ha kontroll og kompetanse. Det er kanskje ikke så rart at man tenker slik. Sånn har det alltid vært, kultur vet du!

Så kan man se på venstresiden av figuren. Hva er det folk vil ha, de ansatte? Jo de vil ha samarbeid og ros (ja, vi velger å oversette kultivering med ros. Ros får deg til å vokse.) Men i den sosiale medieverden henger spesielt kontrollbiten dårlig sammen med å utvikle en god samarbeids- og roskultur. Ofte tillater ikke bedriften bruk av sosiale medier, og om de tillates skal det skje i kontrollerte og overanalyserte former. Gjerne på en sosial medieplattform bedriften har utviklet selv og som ikke fungerer optimalt. Hva skjer da? Jo det blir dårlig samarbeid og lite ros. Som igjen ikke fører til noe spesielt god kompetanseutvikling, og ledelsen skrur kanskje til med på enda mer kontroll. “Vi må gjøre noe..” tankegangen. I mitt hode en ond spiral.

Hva om vi heller gjør noe med figuren vår. Se på figuren nå.

kultur2.jpg

 

Så hva har vi gjort nå? Jo vi har endret ordet kontroll og erstattet det med tillit. Ledelsen gir den ansatte tillit, tillit til blant annet å delta i de mediene man finner mest formålstjenelig for å gjøre en best mulig jobb. De nye verktøyene er jo sosiale, og hva skaper sosiale verktøy? Jo de genererer samarbeid og nettverk. Som igjen utløser ros og personlig vekst hos den ansatte. Og hva opparbeider den ansatte seg da? Jo det opparbeides kompetanse. Jøss tenker ledelsen, dette gikk jo strålende, og deler ut enda mer tillit til de ansatte som skaper mer samarbeid. Plutselig har vi fått en positiv spiraleffekt.


kultur3.jpg

Så med fare for å være ute på tynn is tror jeg mye av støyen, rundt ros og selvskryt på de sosiale mediene i det siste, handler om misunnelse. Noen har knekt koden, noen lykkes. Vi synes det er topp at det er damer i IT-bransjen som lykkes. Det er ikke for mange av dem.

Så håper vi heller at flere tar hintet og følger etter, på sin måte. For å sitere en fremoverlent IT-sjef (@itsjefen) : “enn om det går bra”. Lykke til fra oss i BetaTrondheim.

Illustrasjon: Cotton Candy Thomas Tivoli // CC BY 2.0

About Christian Bøhn

Opplæringsansvarlig, IT-tjenesten
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/c/a/betatrondheim.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

10 comments on “Sukkerspinn og tillit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ikke vær en robot *